Η ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ


Η ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ  ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ
Με ευλάβεια και μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 11η  Αυγούστου 2015, στην Κέρκυρα η από του έτους 1717, λιτάνευσις του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου ενδόξου και θαυματουργού Σπυρίδωνος, εις ανάμνησιν της θαυματουργικής επενέργειάς Του, αποτρέψας την κατάληψη της νήσου Κερκύρας, από την επιδρομή των αλλοθρήσκων Αγαρηνών Τούρκων το έτος 1716.
Παρέστησαν οι προσκεκλημένοι του Σεβασμιωτάτου κυριάρχη Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, οι Μητροπολίτες Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, Γρεβενών κ. Δαυίδ, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος
Η ιερά λιτάνευσις του επί τους ώμους των κληρικών φερομένου ολοσώμου και  αφθάρτου ιερού Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος, περιήλθε την παγία διαδρομή και διήρκησε σχεδόν δύο ώρες. Τελέσθησαν δε και οι δύο καθιερωμένες Δεήσεις, η μία προ της κεντρικής πύλης του φρουρίου της πόλεως και η άλλη έμπροσθεν των ανακτόρων. Μετά το πέρας της δευτέρας Δεήσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος, έλαβε τον λόγο και αφού ευχαρίστησε τους παρισταμένους Αρχιερείς και Ιερείς και Διακόνους, καθώς επίσης τον Ρωμαιοκαθολικό Αρχιεπίσκοπο Κερκύρας, τους τοπικούς άρχοντες και τον ευλαβή λαό,  μεταξύ άλλων, τόνισε τη ανάγκη του σύγχρονου ανθρώπου να επιστρέψει στην  πίστη του στον Τριαδικό Θεό και στους Αγίους της Εκκλησίας μας.  Ιδιαίτερα, στη σημερινή εποχή της πνευματικής ένδειας χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε η πίστη, είπε ο Ποιμενάρχης της Κέρκυρας και συνέχισε, λέγων ότι η πίστη με τη σειρά της συνεπάγεται εμπιστοσύνη στο Θεό, και κατέληξε, αναφερόμενος στα τρανά παραδείγματα της παρουσίας του Κυρίου στον κόσμο μας, που είναι οι Άγιοι, οι οποίοι με τη Χάρη του Αγίου Πνεύματος,   διατηρούνται άφθαρτοι μέσα στο χρόνο, όπως ο άγιος Σπυρίδων ο θαυματουργός, ο Πολιούχος και προστάτης όλων μας.





Ιστολόγιο Γενικού Περιεχομένου

metaptotíka.blogspot.com. Από το Blogger.

ΦΙΛΙΚΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

ΜΕΝΟΥ