Η ΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ



Η αίρεση που είναι γνωστή ως Μάρτυρες του Ιεχωβά, άρχισε στην Πεννσυλβάνια το 1870, σαν μια Βιβλική συμμελέτη με τον Τσάρλς Τ. Ρώσσελ, ενώ το 1886 ιδρύθηκε η Βιβλική και Φυλλαδική Εταιρία Σκοπιά. Ο Ρώσσελ ονόμασε την ομάδα του η «Βιβλική μελέτη Αυγή της Χιλιετίας». Ο Τσάρλς Τ. Ρώσσελ άρχισε να γράφει μια σειρά βιβλίων που ονόμασε «Η Αυγή της Χιλιετίας», που εκτείνεται σε έξι τόμους πριν το θάνατό του και περιέχει τη σημερινή θεολογία των Μαρτύρων του Ιεχωβά.
Μετά το θάνατο του Ρώσσελ το 1916, ο Ιωσήφ Ράδερφορντ, φίλος και διάδοχος του Ρώσσελ, έγραψε τον έβδομο και τελευταίο τόμο της σειράς «Η Αυγή της Χιλιετίας», «Το Τετελεσμένο Μυστήριο», το 1917. Η Βιβλική και Φυλλαδική Εταιρία Σκοπιά (ιδρύθηκε το 1886)  γρήγορα έγινε το μέσο με το οποίο η κίνηση «Αυγή της Χιλιετίας» άρχισε να μοιράζει τη θεωρία της σε άλλους. Η ομάδα ήταν γνωστή, ως οι «Ρωσσελιστές» μέχρι το 1931 όταν, εξ αιτίας μιας διάσπασης μέσα στην οργάνωση, μετονομάστηκε σε «Μάρτυρες του Ιεχωβά». Η ομάδα από την οποία αποσχίστηκε έγινε γνωστή ως οι «Σπουδαστές της Γραφής».
Τι πιστεύουν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά.
Λεπτομερής εξέταση της διδασκαλίας τους σε θέματα όπως η Θεότητα του Ιησού, η Σωτηρία, η Τριαδικότητα, το Άγιο Πνεύμα, η Εξιλέωση, κλπ., δείχνουν, χωρίς αμφιβολία, ότι δεν έχουν ουδεμία σχέση με την ορθόδοξη Χριστιανική άποψη. Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά θεωρούν ότι ο Ιησούς είναι ο αρχάγγελος Μιχαήλ, το υψηλότερο ον της δημιουργίας. Αυτό είναι πλάνη, διότι έρχεται σε αντίθεση με πολλές περικοπές που δηλώνουν καθαρά ότι ο Ιησούς είναι Θεός, όπως:
 α) Στο κατά Ιωάννη, εδάφιο 1,14, που λέγει:  «Κα Λόγος σρξ γένετο κα σκήνωσεν ν μν, κα θεασάμεθα τν δόξαν ατο, δόξαν ς μονογενος παρ πατρός, πλήρης χάριτος κα ληθείας (Ιω. 1,14) (Μετάφραση): «Kαι ο Λόγος ενσαρκώθηκε και κατοίκησε ανάμεσά μας, και με θαυμασμό είδαμε τη δόξα του, μια δόξα, που, σαν μονογενής, την είχε από τον Πατέρα, γεμάτος χάρη και αλήθεια.».
β) Στο κατά Ιωάννη, εδάφιο 8,58: «επεν ατος ᾿Ιησος· μν μν λέγω μν, πρν ᾿Αβραμ γενέσθαι γώ εμι.». (ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ): «Τους είπε ο Ιησούς: «Αλήθεια, αλήθεια σας λέω, πριν ο Αβραάμ γεννηθεί, Εγώ Είμαι». Και στο γ) εδάφιο 10,30: «γ κα πατρ ν σμεν.» (ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ): «Εγώ και ο Πατέρας είμαστε ένα».  Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά πιστεύουν ότι η σωτηρία κερδίζεται από έναν συνδυασμό πίστης, καλών έργων, και υπακοής. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με πολλές περικοπές που διακηρύττουν ότι η σωτηρία είναι δια πίστεως (Κατά Ιωάννη 3:16, Εφεσίους 2:8-9, Τίτος 3:5). Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά απορρίπτουν την Τριαδικότητα, πιστεύοντας ότι ο Ιησούς είναι δημιούργημα και ότι το Άγιο Πνεύμα είναι βασικά η δύναμη του Θεού. Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά απορρίπτουν την ιδέα της αντικαταστατικής εξιλέωσης και αντι αυτής πιστεύουν σε μια θεωρία εξαγοράς, ότι ο θάνατος του Ιησού ήταν η εξαγορά για την αμαρτία του Αδάμ.
Πώς δικαιολογούν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά αυτές τις αντιβιβλικές διδασκαλίες.
 1ον ) Ισχυρίζονται ότι η εκκλησία έχει, δια μέσου των αιώνων, διαφθείρει την Αγία Γραφή, και 2ον ) Έχουν κάνει μόνοι τους μεταφράση της Αγίας Γραφής, την οποία ονομάζουν τη «Μετάφραση του Νέου Κόσμου». Η Βιβλική και Φυλλαδική Εταιρία Σκοπιά μετέτρεψε το κείμενο της Βίβλου, για να το κάνει να ταιριάζει στην λανθασμένη διδασκαλία τους μάλλον, παρά να βασίσουν τη διδασκαλία τους σε ό,τι διδάσκει το αυθεντικό Ιερό Κείμενο. «Η Μετάφραση του Νέου Κόσμου» έχει διάφορες εκδόσεις, καθώς οι Μάρτυρες του Ιεχωβά ανακάλυψαν όλο και περισσότερες περικοπές, που έρχονται σε αντίθεση με τις διδασκαλίες τους.
Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά δείχνουν πραγματικά να είναι μια αίρεση η οποία υποκριτά και λίαν χαλαρά βασίζεται στην Αγία Γραφή. Η Σκοπιά βασίζει τις δοξασίες της και τις διδασκαλίες της, στην πρωτότυπη και επεκταμένη διδασκαλία του Charles Taze Russell, του Judge Joseph Franklin Rutherford, και των διαδόχων τους. Το Κυβερνών Σώμα της Βιβλικής και Φυλλαδικής Εταιρίας Σκοπιά είναι το μόνο σώμα στην οργάνωση που ισχυρίζεται, ότι έχει εξουσία να ερμηνεύει τις Γραφές.
Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά λένε ότι είναι «μια ομάδα ανθρώπων από εκατοντάδες έθνη και γλώσσες, ενωμένοι με κοινούς στόχους. Θέλουμε πάνω από όλα να δίνουμε τιμή στον Ιεχωβά, τον Θεό της Αγίας Γραφής και Δημιουργό των πάντων. Κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για να μιμούμαστε τον Ιησού Χριστό και είμαστε περήφανοι που λεγόμαστε Χριστιανοί. Όλοι μας αφιερώνουμε τακτικά χρόνο για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να μάθουν για την Αγία Γραφή και τη Βασιλεία του Θεού. Επειδή δίνουμε μαρτυρία μιλώντας για τον Ιεχωβά Θεό και τη Βασιλεία του, είμαστε γνωστοί ως Μάρτυρες του Ιεχωβά. Αν και πολλοί μας αποκαλούν «Ιεχωβάδες» ή «Ιεχωβίτες», εμείς δεν αποδεχόμαστε αυτούς τους χαρακτηρισμούς, τους οποίους θεωρούμε ανάρμοστους.»
Κανονικά οι Μάρτυρες του Ιεχωβά, θάπρεπε να επιδοκιμάζονται για τις «θεάρεστες προσπάθειες, που δείχνουν ότι έχουν, για την ορθή διδασκαλία του Χριστού, για τους ανθρώπους, για τον κόσμο». Πιθανώς να μην υπάρχει άλλη χριστιανική ή αιρετική ομάδα που να είναι πιο πιστή από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά στο να μεταδίδουν το μήνυμά τους. Δυστυχώς, όμως, το μήνυμα είναι γεμάτο από ψεύδη, παραποιήσεις, απάτες, και διαστρβλωμένες διδασκαλίες.
Δυστυχώς είναι ατελείωτα τα δημοσιεύματα, που έρχονται έρχονται στο φως και που αποδεικνύουν ότι «η Εταιρία Σκοπιά, η αμερικανική, εκδοτική, πολυεθνική εταιρεία, έχει εξαπατήσει με απίστευτες παρερμηνείες της Γραφής χιλιάδες ανθρώπους και τους έχει μετατρέψει σε «ΙΣΟΒΙΟΥΣ και ΑΜΙΣΘΟΥΣ»  πλασιέ των εκδόσεών της, που όχι μόνο δεν πληρώνονται, αλλά εξαναγκάζονται πιεστικά να προσφέρουν και χρήματα, ομόλογα, σπίτια κλπ, για να δημιουργεί η εταιρία Σκοπιά νέα τυπογραφεία και εκδοτικές εγκαταστάσεις, καθώς και τις λεγόμενες «αίθουσες βασιλείας», που δεν είναι τίποτα άλλο, από αίθουσες προετοιμασίας, εκπαίδευσης και μάρκετινγκ στελεχών προώθησης θρησκευτικών εντύπων»!
Έχουμε, λοιπόν, ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί, τεράστια ευθύνη να προσέχουμε, μη τυχόν και μας αποπλανήσει κανείς, απ’ αυτούς τους γλυκομίλητους και «ευγενικούς» εντετεταλμένους της Οργάνωσης, με απότερο σκοπό να σας εντάξει στους μηχανισμούς της εταιρίας αυτής. Μεγάλο κίνδυνο διατρέχουν οι νεότερες ηλικίες, τα παιδιά μας, που δεν έχουν γερές βάσεις στην Ορθόδοξη πίστη, αλλά και όσοι δεν γνωρίζουν καλά την Ορθόδοξη πίστη και Θεολογία. Χρειάζεται ο κάθε Ορθόδοξος πιστός, σωστή  ενημέρωση, για να μην δελεασθεί απ’ αυτήν την αμερικανική αιρετική θρησκευτική εκδοτική εταιρία, που λέγεται«Μάρτυρες του Ιεχωβά» και διαδίδει το περιοδικό τους «Η Σκοπιά».
Όταν μας πλησιάζουν μέλη της αιρετικής Οργάνωσης «Μάρτυρες του Ιεχωβά» να μην δεχτούμε να πάρουμε κανένα έντυπο της «Σκοπιάς» ή του Ξύπνα», είτε μας το δίνουν δωρεάν, είτε -πολύ περισσότερο-επί πληρωμή, για να μην δίνουμε τους δίνουμε τη δυνατότητα να αυξάνουν τα στατιστικά τους ποσοστά διαθεσιμότητας και να ξεγελούν και άλλους ανθρώπους, επικαλούμενοι ότι συνεχώς αυξάνονται τα μέλη της «σατανικής και διεφθαρμένης», αυτής Οργάνωσης, όπως αρκετοί την αποκαλούν.  Τα έντυπα και τα βιβλία της Σκοπιάς ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ.
Επίσης, καλό θα ήταν, αν δείτε μάρτυρες της Σκοπιάς στη περιοχή σας, να μας ενημερώσετε. Ενημερώστε και τους φίλους και γείτονες για τις προθέσεις τους. Φυσικά είναι επικίνδυνο να τους δεχόμαστε στο σπίτι μας για “μελέτη” της Αγίας Γραφής, διότι δεν θα αρκεστούν  σε μία επισκέψη. Γίνονται πολύ φορτικοί, μέχρι να μας «πείσουν» να γίνουμε μέλη της Σκοπιάς.
Το ίδιο επικίνδυνο είναι να συμμετέχουμε είτε σε διάφορες εκδηλώσεις, που διοργανώνουν, δηλαδή, συνέδρια -συγκεντρώσεις, ομιλίες στις «αίθουσες βασιλείας» ή στην τελετή «ανάμνησης» του Μυστικού Δείπνου. Όλα αυτά χρησιμοποιούνται από τη Σκοπιά για συστηματική έναρξη ΠΛΥΣΗΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ, και ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΜΟΥ, για στρατολόγηση νέων μελών ή για την επιβολή νέων «ιδεών» στα ήδη υπάρχοντα μέλη. Το βασικό και στις περιπτώσεις των θρησκευτικών ομάδων που προσπαθούν να ελέγξουν τη ΣΚΕΨΗ και το ΝΟΥ των μελών τους, είναι η ΠΡΟΛΗΨΗ και η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. Αναγκάζουν και τα μικρά παιδιά τους στα σχολεία να μιλάνε στους συμμαθητές τους για τον Ιεχωβά, για κάθε αντίληψη της Σκοπιάς, και κάνουν συστηματική ενημέρωση για τις απόψεις της Σκοπιάς, οπότε οι γονείς των Ορθοδόξων μαθητών παθαίνουν σοκ, αντιλαμβανόμενοι τη κατάσταση.
Η Σκοπιά, εκμεταλλεύεται τη δική μας αμάθεια πάνω σε θέματα Ορθοδόξου πίστεως και παρασέρνει ορισμένους ( κάθε χρονιά και λιγότερους ), ιδίως από χώρες του πρώην Ανατολικού μπλογκ, ειδικά εκείνους, εκείνες που δουλεύουν μέσα στα σπίτια, ως οικιακοί βοηθοί, αφού παραμένουν αρκετές ώρες στα σπίτια Ορθοδόξων Χριστιανών με παιδιά ή νέους, που έχουν βασική άγνοια πάνω σε θέματα Αγίας Γραφής και Ορθόδοξης πίστης. Τις τακτικές αυτές αρχίζουν και εφαρμόζουν και άλλες αμερικανόφερτες αιρέσεις, οπότε οι κίνδυνοι μεγαλώνουν, όπως και οι ευθύνες της Εκκλησίας, των Επισκόπων, των ιερέων και όλων των Ορθοδόξων πιστών, κατηχητών και θεολόγων.Να σημειώσουμε ότι περίοδοι πολέμων, οικονομικών κρίσεων, καταστροφών είναι ό,τι πιο ΧΑΡΟΠΟΙΟ για την Εταιρία αυτή, γιατί μπορεί να πολλαπλασιάζει τα ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΙΚΑ της σενάρια, ώστε να πιέζει τα μέλη της είτε για περισσότερη εθελοντική εργασία, είτε για να τους αποτρέπει από μελλοντικά σχέδια (οικογένεια, παιδοποιΐα, επαγγελματικά σχέδια), ώστε να είναι αφοσιωμένοι στο έργο του πλασιέ-προσηλυτιστή, είτε για να τρομάζει τα υποψήφια μέλη, προτρέποντάς τα να «βαπτιστούν», για να αρχίσουν, αμέσως, το έργο του «Ιεχωβά», δηλαδή ώρες ατελείωτες από τη προσωπική ή οικογενειακή τους ζωή σε ομιλίες-σεμινάρια, διαλέξεις, μοίρασμα εντύπων, προσηλυτισμό. Αυτός περίπου είναι ο «όμορφος κόσμος», που ζουν τα αποπλανημένα μέλη της Σκοπιάς.
 «Στώμεν καλώς» ευλαβέστατοι ορθόδοξοι χριστιανοί!



Ιστολόγιο Γενικού Περιεχομένου

metaptotíka.blogspot.com. Από το Blogger.

ΦΙΛΙΚΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

ΜΕΝΟΥ