ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ

Τη Δευτέρα, 8η  Οκτωβρίου 2012, και ώρα 20.00, τελέσθηκαν τα εγκαίνια του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής του Δήμου Ηλιουπόλεως Αττικής. Τον Αγιασμό της έναρξης του Ιατρείου ετελέσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος. Ο Μακαριώτατος έτυχε θερμής υποδοχής από εκπροσώπους της ΧΕΝ Ηλιούπολης, από τον Δήμαρχο Βασίλη Βαλασόπουλο, καθώς και από το πλήθος των πολιτών, που παρευρέθη.  Παρόντες ήσαν ο Αντιπρόεδρος του Ι.Σ.Α. κ. Πατούλης και ο
Διευθυντής της ΜΚΟ ''Αποστολής'' κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας.
Μετά το πέρας του Αγιασμού ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, σε σύντομη ομιλία του, επαίνεσε όλους όσους συμβάλλουν  για τη λειτουργία  του ιατρείου, η οποία στηρίζεται, όπως χαρακτηριστικά είπε, στην αγάπη προς τον άνθρωπο, ενώ τόνισε την σπουδαιότητα του έργου, το οποίο είναι αποτέλεσμα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και δίνει όραμα στη ζωή των ανθρώπων στην δύσκολη τούτη εποχή της κρίσεως που διανύει ο τόπος μας και η οποία πρωτίστως είναι πνευματική και κατόπιν οικονομική.
 
Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος υπογράμμισε: «Αυτές οι εκδηλώσεις μας γεμίζουν χαρά και πρέπει να βρισκόμαστε, συγχαίρω τους εθελοντές οι οποίοι βοήθησαν στο έργο αυτό και η συμβολή τους ήταν σημαντική. Είναι ανάγκη ο καθένας να επικοινωνεί με τη χαρά και τη λύπη του άλλου. Είναι ευλογία η βοήθεια στον συνάνθρωπο να βρει το φάρμακό του, τον γιατρό του, το εμβόλιο στο παιδί». Στη συνέχεια ο Μακαριότατος ευχήθηκε να συνεχίσουν οι προσπάθειες αυτές που βοηθούν συνανθρώπους μας,  οι οποίοι έχουν πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες, για την προστασία της υγείας τους.
Ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Δήμτσας στην ομιλία του τόνισε: «Είναι ιδιαίτερη η χαρά μας σήμερα που έχουμε κοντά μας τον Μακαριώτατο και εγκαινιάζεται μία ακόμη προσπάθεια να ενισχύσουμε τον ανασφάλιστο συνάνθρωπό μας, προσφέροντας βοήθεια στην πολυτιμότερη ανάγκη του, την φροντίδα της υγείας. Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής έχει αγκαλιάσει αρκετές γωνιές της πατρίδας μας υιοθετώντας άγονες γραμμές της ακριτικής Ελλάδας , δημιουργώντας παραρτήματα από το νότιο-ανατολικότερο άκρο της Ευρώπης το Καστελόριζο, μέχρι το βορειότερο σημείο του ακριτικού Έβρου τον Κυπρίνο Ορεστιάδος. Συνεχίζουμε ασταμάτητα με ακλόνητη πίστη την δημιουργία παραρτημάτων σε συνεργασία με Ιερές Μητροπόλεις. Συνεργαζόμαστε ήδη με πέντε: την Ι.Μ. Διδυμοτείχου Ορεστιάδος και Σουφλίου, την Ι.Μ. Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, την Ι.Μ. Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, την Ι.Μ.Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως και την Ι.Μ. Περιστερίου αλλά και με Δήμους της πρωτεύουσας δημιουργώντας ένα δίκτυο μέριμνας, προστασίας και φροντίδας για όσους περιμένουν και προσδοκούν από την Εκκλησία. Και η Εκκλησία δεν τους αφήνει, με πίστη και ζήλο στις επιταγές του Αρχιεπισκόπου μας να είμαστε δίπλα τους, κοντά τους, συγκάτοικοι στις ανησυχίες και στα προβλήματά τους, το υλοποιούμε στο ακέραιο και με πολύ αγάπη».
 
Αμέσως μετά ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης, ο Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου και ο Διευθυντής της "Αποστολής, έκοψαν την κορδέλα του κοινωνικού ιατρείου.
 
Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος επισκέφθηκε τους χώρους του ιατρείου, δια να τους αγιάσει και να  τους δει. Εκεί τον περίμεναν οι εθελοντές ιατροί, από τους οποίους ενημερώθηκε διεξοδικά, για το έργο του ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής και ότι το ιατρείο έχει ως σκοπό την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους κατοίκους του Δήμου, που εξαιτίας της οικονομικής κρίσης αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης (άνεργοι, ανασφάλιστοι, οικονομικά ασθενείς).   
 
Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής στεγάζεται στο κτίριο της ΧΕΝ (Μ. Αντύπα 81) και λειτουργεί με τη στήριξη εθελοντών ιατρών του Δήμου, του Ιατρικού Συλλόγου, της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Γιατρών του Κόσμου
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η σημαντική αυτή δράση του Δήμου Ηλιούπολης, που υλοποιήθηκε με πολλή δουλειά, αγάπη και μεράκι, εντάσσεται στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να στηρίξει με κάθε δυνατό τρόπο τις οικονομικά ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, που δοκιμάζονται από τις αντιξοότητες της σημερινής συγκυρίας, όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε ο Δήμαρχος της Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος και τόνισε ότι όλοι οι γιατροί ανταποκρίθηκαν μόνο με ένα μόνο τηλεφώνημα, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και εκείνος με τη σειρά του όλους όσους συμβάλλουν σ’ αυτή την προσπάθεια βοήθειας και συμπαράστασης στους έχοντας ανάγκη δημότες της Ηλιούπολης.
 
ΑΛΛΕΣ ΦΩΤΟ








 
 
 
 

Ιστολόγιο Γενικού Περιεχομένου

metaptotíka.blogspot.com. Από το Blogger.

ΦΙΛΙΚΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

ΜΕΝΟΥ