ΣΟΒΑΡΕΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ


Ενώπιον της πρώτης σοβαρής κρίσης στην κυβέρνησή του βρίσκεται ο Αντώνης Σαμαράς που βλέπει «φαινόμενα διετίας του ΠΑΣΟΚ» στη διακυβέρνηση της χώρας. Έξαλλοι στο υπουργείο Οικονομικών με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
Να ξεκαθαρίσει μια και καλή την κατάσταση με τους κυβερνητικούς του
εταίρους και κυρίως με τον κ. Βενιζέλο επιθυμεί ο Πρωθυπουργός ο οποίος συγκάλεσε τη νέα σύσκεψη (17:00), στον απόηχο της πρώτης επίσημης και ανοιχτής κόντρας του Μεγάρου Μαξίμου με την Ιπποκράτους με αφορμή όχι μόνον τα μέτρα αλλά και τη συνολική πολιτική στρατηγική που θα ακολουθήσει η χώρα απέναντι στην τρόικα και στους εταίρους της.
Με την τρόικα να παραμένει στην Αθήνα και τα απειλητικά μηνύματα για το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας να έρχονται το ένα μετά το άλλο κυρίως από το Βερολίνο, στο Μέγαρο Μαξίμου παρακολουθούν μάλλον έκπληκτοι τη στάση και τις κινήσεις του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ ο οποίος με μπαράζ διαρροών όλες τις τελευταίες ημέρες επιχειρεί να βάλει… κόκκινες γραμμές απέναντι στην τρόικα η οποία πάντως στη συνάντηση του είχαν χθες κομψά του διεμήνυσε πως τα όσα λέει αφορούν την πολιτική διαπραγμάτευση που θα κάνει η Αθήνα μέσω του Πρωθυπουργού.
Για πρώτη φορά χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου έχοντας πάρει το «πράσινο φως» από τον Αντώνη Σαμαρά αποδοκίμασε, με εύσχημο τρόπο, τις μακροσκελείς διαρροές που είχαν γίνει νωρίτερα από το ΠΑΣΟΚ μέσω των οποίων αμφισβητούνταν ευθέως η «γραμμή» που έχει αποφασιστεί από τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών για το πώς θα γίνει η στρατηγική διαχείριση με τη λήψη του πακέτου των 11,6 δις ευρώ.
«Ψυχραιμία και υπευθυνότητα» συνέστησε ο κ. Κεδίκογλου σε μία προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι λίγο πριν από την κρίσιμη σημερινή συνάντηση. Όμως, κυβερνητικά στελέχη υπενθύμιζαν πως όσες φορές στο πρόσφατο παρελθόν η χώρα επιχείρησε να κάνει «διαπραγμάτευση σύγκρουσης» στις Βρυξέλλες, η κυβέρνηση επέστρεψε με σκληρά μέτρα όπως για παράδειγμα με… το χαράτσι της ΔΕΗ.
«Αυτά που έπαθε το ΠΑΣΟΚ από την πολιτική που ακολούθησε τα δυο προηγούμενα χρόνια θέλουν τώρα να το κάνουν στον Σαμαρά μέσα σε δυο μήνες αλλά δεν θα τους κάτσει…» έλεγαν τα ίδια στελέχη δείχνοντας έτσι το κλίμα που επικρατεί αυτή τη στιγμή στους κόλπους της κυβέρνησης ως προς τις κινήσεις του κ. Βενιζέλου.
Στο παρά πέντε χθες το απόγευμα αποφεύχθηκε μία έντονη αντίδραση από το επιτελείο του Γιάννη Στουρνάρα για τα όσα ειπώθηκαν από το ΠΑΣΟΚ μέσα από την άτυπη ενημέρωση που έκανε, ωστόσο, η δήλωση του κ. Κεδίκογλου και οι συνεννοήσεις που έγιναν με το Μέγαρο Μαξίμου «κράτησαν» τον υπουργό Οικονομικών από το να εκφράσει ανοιχτά την αποδοκιμασία του για τον κ. Βενιζέλο.
Η κυβέρνηση πάντως, κόντρα στη θέση του κ. Βενιζέλου για προσαρμογή σε δυο δόσεις (πρώτα διαρθρωτικές αλλαγές μετά μέτρα) ετοιμάζεται για έναν κυριολεκτικά «καυτό» Αύγουστο:
Πριν ξεκινήσουν τα ταξίδια του κ. Σαμαρά από το Βερολίνο στα τέλη του μήνα θα έχουν ανακοινωθεί τα μέτρα. Οι αποκρατικοποιήσεις, όπως αποφασίστηκε χθες σε ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, θα «τρέξουν» με γρηγορότερους ρυθμούς καθώς θα γίνουν όπου χρειαστεί και νομοθετικές παρεμβάσεις, ενώ και οι αλλαγές στο κράτος, όπως διαβεβαίωσε χθες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης την τρόικα, θα γίνουν «σε βάθος και χωρίς χρονοτριβή» προκειμένου να εξοικονομηθούν πόροι, να προωθηθούν οι επενδύσεις και να αρθούν όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια για την τόνωση της ανάπτυξης.
Πηγή: real.gr

Ιστολόγιο Γενικού Περιεχομένου

metaptotíka.blogspot.com. Από το Blogger.

ΦΙΛΙΚΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

ΜΕΝΟΥ