ΟΠΕΡΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Η Όπερα Δωματίου Κέρκυρας διοργανώνει για 2η χρονιά δύο συναυλίες στις 20 και 22 Ιουλίου στην Ιόνιο Ακαδημία με το γενικό τίτλο ΟΙ ΦΩΝΕΣ - THE VOICES που θα πλαισιώσουν το Εργαστήριο Όπερας. Οι συναυλίες
διοργανώνονται σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας, ενώ το Εργαστήριο επίσης διεξάγεται για δεύτερη χρονιά φέτος στην Κέρκυρα την εβδομάδα από 16 έως 22 Ιουλίου υπό την καθοδήγηση κορυφαίων καθηγητών όπως οι:
Νικόλαος Τσούχλος: Διευθυντής Ορχήστρας, Καλλ. Διευθυντής Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, αν. Καθηγητής ΤΜΣ Ιονίου Πανεπιστημίου (υπό διορισμόν)
Ρόζα Πουλημένου: υψίφωνος, υπεύθυνη κατεύθυνσης Μονωδίας ΤΜΣ Ιονίου Πανεπιστημίου
Χριστόφορος Σταμπόγλης: διεθνούς φήμης βαθύφωνος
Πέτρος Γάλλιας: Σκηνοθέτης Όπερας, Χορογράφος, Καλλ. Διευθυντής ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας
Δημήτρης Γιάκας: Πιανίστας, μόνιμος συνεργάτης ΕΛΣ, Μεγ. Μουσικής Αθηνών

Οι εκδηλώσεις
Την Παρασκευή 20 Ιουλίου, στην Ιόνιο Ακαδημία, (9 μμ.) με τίτλο "Belcanto στα Επτάνησα" οι Κερκυραίες σολίστ Φωτεινή Γραμμένου (υψίφωνος) και Έλλη Αρβανίτη (μεσόφωνος) θα δώσουν ρεσιτάλ με άριες και ντουέτα Ιταλών και Επτανησίων συνθετών με τη συνοδεία του κορυφαίου πιανίστα Δημήτρη Γιάκα.
Την Κυριακή 22 Ιουλίου οι σπουδαστές του Στούντιο Όπερας της Θερινής Ακαδημίας θα παρουσιάσουν αποσπάσματα από γνωστές Όπερες του Λυρικού Ρεπερτορίου (Ιόνιος Ακαδημία, 9 μμ.) σε μια συναυλία που θα αποτελέσει το πανηγυρικό κλείσιμο του Εργαστηρίου Όπερας 2012.
ΠΗΓΗ:CorfuPress.com

Ιστολόγιο Γενικού Περιεχομένου

metaptotíka.blogspot.com. Από το Blogger.

ΦΙΛΙΚΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

ΜΕΝΟΥ