ΕΛΗΞΕ Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ


Aίσιο τέλος είχε η σημερινή περιπέτεια του Δημάρχου της Πόλης κ.Βασίλη Βαλασόπουλου ο οποίος προσήχθη -κατά παράβαση του Ν.3852 "Πρόγραμμα Καλλικράτης"- στο Αστυνομικό Τμήμα της Ηλιούπολης νωρίς το
μεσημέρι της Δευτέρας ύστερα απο μήνυση συνδημότισσάς μας (δικηγόρου στο επάγγελμα) , η οποία διεκδικεί Δημόσιο οικόπεδο επι της οδού Λέσβου 28 .
Όλα ξεκίνησαν οταν η Δημοτική Αρχή υπερασπιζόμενη την Δημόσια Περιουσία, προσπάθησε να περιφράξει το εν λόγω οικόπεδο με συνεργείο του Δήμου. Η αντίδραση της διεκδικήτριας της Δημόσιας Περιουσίας υπήρξε έντονη και ακολούθησε κληση της αστυνομίας. Οι αστυνομικοί που κατέφθασαν στο σημείο ζήτησαν τίτλους κυριότητας απο τις δύο πλευρές, κάτι που δεν υπήρχε. Ακολούθησαν αμοιβαίες μηνύσεις , και η κατάληξη ήταν η προσαγωγή του Δημάρχου στο Τμήμα.
Τα δυσάρεστα όμως δεν λήγουν εκεί.O Δήμαρχος επικαλούμενος το νομικό και θεσμικό πλαίσιο που δεν δικαιολογεί την σύλληψη του με αυτόφορη διαδικασία, αρνήθηκε να δώσει δακτυλικά αποτυπώματα γεγονός που προκάλεσε την αψυχολόγητη και αδικαιολόγητη φραστική επίθεση εναντίον του, απο αστυνομικό της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ο κ. Βαλασόπουλος αντέδρασε έντονα με αποτέλεσμα να του αποδοθούν κατηγορίες και για αντίσταση κατά της Αρχής.
Η περιπέτεια έληξε 12 ωρες μετά, στις 12 τα μεσάνυχτα, οπότε ο Δήμαρχος αφέθηκε ελεύθερος. Ωστόσο υπάρχουν υποψίες διαφθοράς πίσω απο την υπόθεση καθώς οι εμφανιζόμενοι ως συνήγοροι υπεράσπισης της διεκδικήτριας είναι οι ίδιοι που έχουν αναλάβει την υπεράσπιση των κληρονόμων Νάστου στην υπόθεση διεκδίκησης εκτάσεων επι της Ηλιούπολης και των όμορων Δήμων. Σημειώνουμε δε, οτι επι δημαρχίας Αναγνώστου η ίδια διεκδίκησε δικαστικά το εν λόγω οικόπεδο δύο φορές -έχοντας ως συνήγορους τους δικηγόρους των κληρονόμων Νάστου, χωρίς να δικαιωθεί.
Έμπρακτη συμπαράσταση προς τον Δήμαρχο έδειξαν απο την πρώτη στιγμή ολα ανεξαιρέτως τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, οι επικεφαλης των Δημοτικών Παρατάξεων, ο Δήμαρχος Βύρωνα κ.Χαρδαλιάς, ο Δήμαρχος Καλλιθέας και πρόεδρος ΚΕΔΕ κ. Ασκούνης, ο Δήμαρχος Αργυρούπολης-Ελληνικόυ κ.Κορτζίδης, ο Δήμαρχος Γλυφάδας κ.Κόκορης, ο Δήμαρχος Π.Φαλήρου κ.Χατζηδάκης, ο Δήμαρχος Καισαριανής κ. Καμπάκας, οι Βουλευτές κ.Κακλαμάνης και Λαφαζάνης , ο Περιφερειάρχης κ. Σγουρός και πλήθος συμπολιτών μας.
ΠΗΓΗ: Ilioupolisonline.gr


ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ

Ε! όχι και αντίσταση κατά Αρχής ο Δήμαρχος. Ας διδάξει κάποιος τους "πιτσιρίκους", ότι πρέπει να είναι πρωτίστως ευγενείς και ότι με τους καλούς τρόπους, οι πάντες πείθονται.  Αξιότιμε Υπουργέ Προστασίας του Πολίτη και συμπολίτη μου, κ. Νικόλαε Δένδια, άλλαξε τη νοοτροπία τους, εσύ ο τοσο ευγενής και πολιτισμένος, διότι σε γνωρίζω παιδιόθεν. Είμαι βέβαιος ότι θα το κατορθώσεις, έστω και με δυσκολία. Εαν χρειασθεί, ας πάνε κάποιοι να εκπαιδευτούν σε άλλη ευρωπαϊκή  χώρα, για παράδειγμα στη Μ. Βρετανία, όπου ο αστυνομικός εμπνέι το σεβασμό και εκφράζει την ευγένεια και είναι φίλος με τον πολίτη ή τον κάτοικο της Χώρας. Βέβαια και οι πολίτες επιβάλλεται να είναι εξίσου ευγενείς και συνεργάσιμοι με τους Αστυνομικούς, οι οποίοι, άλλωστε, εκτελούν εντολές. Αυτές Υπουργέ μου, είναι που χρειάζονται μεταρρύθμιση. Μεταρρύθμιση οντολογική, γνήσια, σωστή και όχι λεκτική ή φραστική, όπως ακούγαμε έως τώρα και στην πράξη να πέφτει ξύλο στους ηλικιωμένους. Ο τόπος που γέννησε τον πολιτισμό κατάντησε τόπος απολίτιστος. Μη γένοιτο!
π.Γ.Σ
 

Ιστολόγιο Γενικού Περιεχομένου

metaptotíka.blogspot.com. Από το Blogger.

ΦΙΛΙΚΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

ΜΕΝΟΥ