ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΟΡΑΣΗΣ ΜΕ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑ


Μια πρωτοποριακή εφεύρεση μπορεί πολύ σύντομα να επαναφέρει την όραση σε όσους υποφέρουν από τύφλωση λόγω εκφύλισης της ωχράς κηλίδας, γλαυκώματος ή καταρράκτη.
Το εμφύτευμα ονομάζεται Bio Retina και είναι αποτέλεσμα έρευνας που
διενήργησε Ισραηλινή εταιρία. Θα προσφέρει στους τυφλούς ασθενείς τη δυνατότητα να βλέπουν σε ασπρόμαυρες αποχρώσεις παρόμοιες με αυτές μιας οθόνης υπολογιστή, σε τέτοιο βαθμό ώστε να μπορούν να αναγνωρίζουν πρόσωπα, ακόμα και να δουν τηλεόραση.
Το Bio Retina αποτελείται από διάφορα μικροσκοπικά εξαρτήματα σε νανοκλίμακα και έχει μέγεθος περίπου όσο η επιφάνεια ενός παιδικού νυχιού. Η εταιρεία κάνει λόγο για μια εύκολη 30λεπτη επέμβαση που γίνεται με τοπική αναισθησία στην διάρκεια της οποίας ο χειρουργός τοποθετεί το εμφύτευμα στο πίσω μέρος του τραυματισμένου αμφιβληστροειδούς.
Μαζί με το εμφύτευμα ο ασθενής χρειάζεται ένα ζευγάρι γυαλιά κανονικού μεγέθους τα οποία μετατρέπουν το φως σε ηλεκτρικούς παλμούς. Αυτοί με τη σειρά τους διεγείρουν τους νευρώνες του ματιού και έτσι στέλνουν τις εικόνες στον εγκέφαλο. Το πρωτότυπο κατασκευάστηκε το 2011 και οι πρώτες κλινικές δοκιμές αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο 2013.
ΠΗΓΗ:enikos.gr

Ιστολόγιο Γενικού Περιεχομένου

metaptotíka.blogspot.com. Από το Blogger.

ΦΙΛΙΚΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

ΜΕΝΟΥ