ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ




Μιάμιση ώρα κράτησε η συνάντηση του υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου με τους
εκπροσώπους των πρυτάνεων, η οποία χαρακτηρίστηκε ως "εθιμοτυπική".
Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός άκουσε τις απόψεις των πρυτάνεων, οι οποίοι του παρέδωσαν και ψήφισμα με τις προτάσεις τους για βελτιώσεις στο νέο νόμο για τα πανεπιστήμια.
Ο κ. Αρβανιτόπουλος υποσχέθηκε στους πρυτάνεις ότι θα τους ενημερώσει εγκαίρως για τις απόψεις και τις αποφάσεις του. Ιδιαίτερη σημασία αποδίδεται στο θέμα των φοιτητικών εστιών, καθώς ορισμένες απ΄ αυτές αντιμετωπίζουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα και η διαχείρισή τους θεωρείται προβληματική, αφού τα οικονομικά των πανεπιστημίων έχουν ήδη περιοριστεί σημαντικά.
Πάντως, τα ζητήματα που έχουν σχέση με την υλοποίηση του νέου νόμου έχουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς θα πρέπει να διευθετηθούν όλες οι εκκρεμότητες ως το τέλος Αυγούστου, όταν σύμφωνα με το νέο νόμο λήγει η θητεία όλων των πρυτανικών αρχών, επειδή με δεδομένο ότι σε κανένα πανεπιστήμιο δεν έχουν γίνει εκλογές Συμβουλίου Διοίκησης, τα ιδρύματα κινδυνεύουν να μείνουν ακέφαλα με την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς.
Το μεσημέρι, πάντως, πριν από τη συζήτηση με τους πρυτάνεις, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας είχε μακρά συζήτηση με τους 13 περιφερειάρχες εκπαίδευσης, με αντικείμενο την προετοιμασία της νέας σχολικής χρονιάς.
Φέτος έχουν ζητηθεί περίπου 14.000 αναπληρωτές προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στα σχολεία για τη νέα χρονιά, καθώς ολόκληρα τμήματα και περιφέρειες της χώρας αντιμετωπίζουν μεγάλες ελλείψεις διδακτικού προσωπικού, όπως π.χ. η Πελοπόννησος και η Κρήτη.
Όσον αφορά στα σχολικά βιβλία, έχει ήδη αρχίσει η διανομή τους στα σχολεία και αναμένεται ότι θα έχουν σταλεί σε όλα τα σχολεία όλων των βαθμίδων το πολύ ως τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου.

ΠΗΓΗ:newsbeast.gr

Ιστολόγιο Γενικού Περιεχομένου

metaptotíka.blogspot.com. Από το Blogger.

ΦΙΛΙΚΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

ΜΕΝΟΥ