Η ΠΡΩΤΗ ΕΜΦΑΝΙΣΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ






Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης



Για πρώτη φορά μετά την επέμβαση στο δεξί μάτι του, ο τηλεοπτικός φακός έπιασε τον Πρωθυπουργό στο σπίτι του στην Κηφισιά να αποχαιρετά τους στενούς συνεργάτες του.




Δύο ώρες κράτησε η σύσκεψη στο σπίτι του Πρωθυπουργού στην οποία μετείχαν οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση και οι υπουργοί Οικονομικών και Ανάπτυξης. Κύριο αντικείμενο της συνάντησης ήταν το πως θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση τους εκπροσώπου των δανειστών που θα έρθουν στην χώρα μας την Τετάρτη το βράδυ.

«Έγινε μία ευρύτατη και σε βάθος συζήτηση των πολιτικών αρχηγών για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Οι τρεις αρχηγοί συνεχίζουν να μένουν σε επαφή» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης.



Εν τω μεταξύ, στα μέσα της εβδομάδας αναμένεται ότι θα επιστρέψει στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος, σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς του, αναρρώνει ικανοποιητικά αλλά ακόμη χρειάζεται προσοχή και απόλυτη προσήλωση στις οδηγίες που έχει λάβει για τη μετεγχειρητική περίοδο.

Όπως εκτιμάται, ο κ. Σαμαράς είναι εξαιρετικά πιθανό να πάει στη βουλή την Πέμπτη για τις προγραμματικές δηλώσεις αν και το ενδεχόμενο να υπάρξει μία μικρή αναβολή κάποιων ημερών δεν μπορεί να αποκλειστεί, καθώς ήδη ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης έχει ζητήσει επίσημη απάντηση από τις νομικές υπηρεσίες της Βουλής ως προς το απώτατο χρονικό όριο μέσα στο οποίο μπορούν να γίνουν οι προγραμματικές δηλώσεις και η ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Ανοικτό παραμένει ακόμη και το πότε θα ορκιστεί ο Γιάννης Στουρνάρας ο οποίος πάντως από σήμερα μπαίνει κανονικά στο… πρόγραμμα: «Ξεκινάμε» είπε χθες ο ίδιος στους συνεργάτες και στους υφυπουργούς του και σήμερα πριν πάει στο υπουργείο αναμένεται ότι θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γιεργκ Άσμουσεν.

Ο κ. Σαμαράς ο οποίος είχε και χθες μπαράζ συναντήσεων με όλους τους στενούς του συνεργάτες και υπουργούς της κυβέρνησης, έχει δώσει σαφή εντολή ώστε να μην υπάρξει καμία χαλάρωση στο κυβερνητικό έργο. Σήμερα άλλωστε στο Πρωθυπουργικό γραφείο αναμένονται οι προτάσεις των υπουργών για την κατανομή των αρμοδιοτήτων στα χαρτοφυλάκιά τους, όπως ο ίδιος ζήτησε με επιστολή του την περασμένη εβδομάδα.

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός θέλει να κλείσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τα θέματα που αφορούν στη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού προκειμένου να προχωρήσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα το σχέδιο των αποκρατικοποιήσεων της κυβέρνησης – ως ένα μήνυμα αποφασιστικότητας προς τις Βρυξέλλες και την τρόικα.

Ωστόσο στο Μέγαρο Μαξίμου κρατούν χαμηλούς τόνους ως προς τις δυνατότητες που έχει σε αυτή τη φάση η Ελλάδα να ενταχθεί στο σχέδιο της ισπανό - ιταλικής λύσης από τη στιγμή που η χώρα μας έχει ήδη προχωρήσει σε «κούρεμα» του χρέους της μαζί μάλιστα με ένα δεύτερο μνημόνιο.
ΠΗΓΗ:REAL.GR

Ιστολόγιο Γενικού Περιεχομένου

metaptotíka.blogspot.com. Από το Blogger.

ΦΙΛΙΚΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

ΜΕΝΟΥ