2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΕΧΝΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ



Μετά το πετυχημένο ξεκίνημα του πέρυσι, το 2ο «Φεστιβάλ Τεχνών Κέρκυρας» δίνει και φέτος τον Ιούλιο το ραντεβού του στο πανέμορφο «νησί του πολιτισμού» , την Κέρκυρα. Με ένα πλούσιο πρόγραμμα που περιλαμβάνει μια σειρά εκδηλώσεων με καλεσμένους σπουδαίους καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο, με διαλέξεις, συζητήσεις και κυρίως μουσικές
εκδηλώσεις με ερμηνευτές διεθνούς ακτινοβολίας, όπως η διάσημη πιανίστα Anna Fedorova, η βιολονίστα Eldborg Hemsing ο τσελίστας Alexey Stadler, η πιανίστα Sonja Park και ο βραβευμένος κλαρινετίστας Διονύσης Γραμμένος, που είναι και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του «Φεστιβάλ Τεχνών Κέρκυρας».
Αξίζει να σημειωθεί ότι για τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ αξιοποιούνται γνωστοί μνημειακοί χώροι του νησιού, όπως το Αχίλλειο, το Παλάτι των Αγ. Μιχαήλ και Γεωργίου (Μουσείο Ασιατικής Τέχνης), η Πινακοθήκη Κέρκυρας (υπό την αιγίδα του Δήμου Κερκυραίων), η Ιόνιος Ακαδημία και το Μον Ρεπό.
Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει μοναδικές εκδηλώσεις και εκλεκτούς καλεσμένους απ’ όλο τον κόσμο οι οποίοι έρχονται να προσδώσουν μια ιδιαίτερη αίγλη και ποιότητα που δύσκολα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το ελληνικό κοινό.

Από το μουσικό σκέλος του φεστιβάλ ξεχωρίζουν:
• Η εμφάνιση για πρώτη φορά στην Ελλάδα της διάσημης πιανίστας Anna Fedorova σε ένα ρεσιτάλ πιάνου με έργα των Chopin, Rachmaninoff , Ravel στις 14 Ιουλίου.
• Η συναυλία μουσικής δωματίου με τίτλο “The Art Of Virtuοsity” με συμμετοχή διάσημων νέων σολίστ όπως η Eldjorg Hemsing, o Alexey Stadler, η Sonja Park και ο Διονύσης Γραμμένος, σε δεξιοτεχνικά έργα των Paganini, Sarasate, Piazzola, στις 15 Ιουλίου.
Τέλος, το πρόγραμμα περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες διαλέξεις και συζητήσεις σε θέματα τέχνης, όχι μόνο για επαΐοντες, αλλά και για φιλότεχνους επισκέπτες της Κέρκυρας, αρχής γενομένης από την συζήτηση με θέμα «4ος τοίχος: το φαινόμενο και η δυναμική του Θεάτρου της Κρίσης» (19 Ιουλίου στην Δημοτική Πινακοθήκη Κέρκυρας). To τέλος της θεατρικής σεζόν 2011-12 στέκεται ως αφορμή για μια ανοιχτή συζήτηση, στο πλαίσιο του "2oυ Φεστιβάλ Τεχνών Κέρκυρας". Τέσσερις άνθρωποι του θεάτρου αναπτύσσουν την προβληματική της εποχής και συνομιλούν για τις αλλαγές που συντελούνται στο τοπίο του ελληνικού θεάτρου, αλλά και στην παγκόσμια θεατρική πραγματικότητα.
 Συντονίστρια: Λιλιάνα Αβρούσιν- Δημοσιογράφος
Ομιλητές: Γιάννης Κακλέας- Σκηνοθέτης, Γρηγόρης Ιωαννίδης- Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών-Κριτικός Θεάτρου, Πέτρος Γάλλιας- Χορογράφος, Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κέρκυρας, Ευδόκιμος Τσολακίδης - Ηθοποιός-Σκηνοθέτης, Ιδρυτής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής «Θέατρο των Αλλαγών», και εν συνεχεία με την διάλεξη που θα δώσει ο Ισπανός μαέστρος και συνθέτης, Nacho de Paz με θέμα «Γιάννης Ξενάκης: Η μουσική της ζωντανής αρχιτεκτονικής» (17 Ιουλίου). Το «Φεστιβάλ Τεχνών Κέρκυρας» αποτελεί την κύρια δραστηριότητα του νεοσύστατου μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Κέντρο Επτανησιακού Πολιτισμού», ο οποίος βασικό στόχο έχει, αφ’ ενός να συμβάλει στην αναζωογόνηση της καλλιτεχνικής κίνησης και παραγωγής στα Επτάνησα και αφ’ ετέρου, να προβάλει τα Επτάνησα και την Κέρκυρα στο διεθνή χώρο, προωθώντας την εικόνα τους ως τουριστικών προορισμών. 

Πρόεδρος του «Κέντρου Επτανησιακού Πολιτισμού» είναι η Βουλευτής Κερκύρας  κ. Άντζελα Γκερέκου, ενώ στο Διοικητικό Συμβούλιο του οργανισμού, συμμετέχουν μια σειρά προσωπικοτήτων από το χώρο της επιχειρηματικότητας και του πολιτισμού.
Το «Φεστιβάλ Τεχνών Κέρκυρας» πραγματοποιείται με τη συμβολή μιας σειράς χορηγών, με κυριότερους την AEGEAN και την AQUALAND.

 Εκτέλεση Παραγωγής:

Διεύθυνση Παραγωγής: Κική Δημητριάδη

Συντονισμός Παραγωγής: Δημήτρης  Θεοδοσόπουλος


Alexey Stadler


Eldbjorg HEMSING

Πρόγραμμα

14 Ιουλίου , Ιόνιος Ακαδημία
Η Anna Fedorova ερμηνεύει Chopin, Rachmaninoff, Ravel
Πρώτο βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου Rubinstein 'In Memoriam'
ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ 10 ΕΥΡΩ

15 Ιουλίου - Ιόνιος Ακαδημία
"The art of virtuosity"
Dionysis Grammenos & friends
Eldbjorg HEMSING, βιολί
Alexey STADLER, τσέλο
Sonja PARK, πιάνο
Dionysis GRAMMENOS , κλαρινέτο
Σε έργα: Paganini, Sarasate, Bach, Piazzolla
ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ 10 ΕΥΡΩ

17 Ιουλίου Δημοτική Πινακοθήκη Κέρκυρας
"Iannis Xenakis: The music of alive architectures"/Ιάννης Ξενάκης: «Η Μουσική της ζωντανής αρχιτεκτονικής»
Nacho DE PAZ
Μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διάλεξη η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε στο Technical University of Architecture της Μαδρίτης από τον Νacho de Paz και η οποία πραγματεύεται τη μουσική φιλοσοφία του Ξενάκη και την αποτύπωση της με ήχο.
ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ 5 ΕΥΡΩ

19 Ιουλίου Τμήμα Α’ Δημοτική Πινακοθήκη Κέρκυρας
" 4ος τοίχος: το φαινόμενο και η δυναμική του Θεάτρου της Κρίσης"
Ομιλητές:
Γιάννης Κακλέας- ΣκηνοθέτηςΓρηγόρης Ιωαννίδης- Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Κριτικός ΘεάτρουΠέτρος Γάλλιας- Χορογράφος, Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΚέρκυραςΕυδόκιμος Τσολακίδης- Ηθοποιός-Σκηνοθέτης, Ιδρυτής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής «Θέατρο των Αλλαγών».
Τη συζήτηση θα συντονίζει η δημοσιογράφος Λιλιάνα Αβρούσιν.

ΠΗΓΗ: CorfuPress.com

Ιστολόγιο Γενικού Περιεχομένου

metaptotíka.blogspot.com. Από το Blogger.

ΦΙΛΙΚΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

ΜΕΝΟΥ