ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ


«Οι Άγιοι δείχνουν την αληθινή μας ταυτότητα» 

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012 η πανήγυρις των Αγίων Πάντων στην Κέρκυρα. Επίκεντρο της εορτής ήταν ο ιστορικός ναός των Αγίων Πάντων στην παλαιά πόλη, όπου λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος. Σε προσφώνησή του προς τον λαό του Θεού που κατέκλυσε το ναό, ο Μητροπολίτης επεσήμανε ότι η
αγιότητα αποτελεί την αληθινή ταυτότητα του κάθε ανθρώπου, γιατί, χωρίς να τον απομονώνει από τον κόσμο και την πραγματικότητα της ζωής, του δείχνει ποια είναι η ελπίδα, αλλά και ο τρόπος ζωής που οδηγεί στην αιωνιότητα, στην κοινωνία της αγάπης με το Θεό.
 Αυτή η στάση ζωής και αυτή η δωρεά του Θεού καθιστά τους αγίους αληθινά πρωτοπόρους, ιδίως μέσα στην πραγματικότητά μας , διότι το πρόβλημα του ανθρώπου δεν είναι μόνο υλικό. Είναι κατεξοχήν πνευματικό, διότι ο άνθρωπος δεν έχει αληθινό προσανατολισμό. Έχασε τα στηρίγματά του και τις αξίες του, με αποτέλεσμα να παραδοθεί στα υλικά πράγματα και να να εντοπίσει την ταυτότητά του στην καλοπέραση και την αποχαύνωση του φιλήδονου βίου, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να νοιαστεί ούτε για τον εαυτό του ούτε για τους άλλους. Η επιστροφή στην οδό της αγιότητας αποτελεί τελικά την μοναδική πρόταση  ζωής που θα μας δώσει κουράγιο να παλέψουμε να βγούμε από την κρίση με ενότητα και συλλογικότητα.
Πανηγύρεις τελέστηκαν ακόμη στα Γουβιά, στην Στρογγυλή, στο Νησάκι και αλλού.
ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Η Σχολή Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων «Ο Άγιος Αρσένιος», διοργανώνει την Παρασκευή 22 Ιουνίου και ώρα 7.30 μ.μ. Συναυλία Εκκλησιαστικής Μουσικής, με τίτλο «ΨΑΛΛΩ ΤΩ ΘΕΩ ΜΟΥ ΕΩΣ ΥΠΑΡΧΩ-από την Εκκλησιαστική Λατρευτική μας Παράδοση».
Στην εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (οδός Ακαδημίας 2) θα απευθύνει επίσημο χαιρετισμό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Δ. Νήσων κ. Νεκτάριος και θα τιμήσει Ιεροψάλτες που επί πολλά έτη διακονούν με φόβο Χριστού και θείο ζήλο το αναλόγιο, καθώς επίσης και τους Πρώτους Πτυχιούχους της Σχολής.
Στο τέλος της εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης θα παραδώσει τους διορισμούς των Ιεροψαλτών και των Χοροδών, σύμφωνα με τις αιτήσεις που κατατέθηκαν από τους εφημερίους των ενοριών στην Ιερά Μητρόπολη, πράξη που συνάδει με τους κανόνες και την παράδοση της Ορθοδόξου Εκκλησίας.
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ  ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
Συνεχίζονται οι εγγραφές για τις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων  στην Κασσιώπη που βρίσκονται μέσα σε μία πανέμορφη περιοχή όπου τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν όμορφα λίγες ημέρες, μαθαίνοντας παράλληλα να ζουν κοινωνικά και χριστιανικά. Ειδικότερα, φέτος θα λειτουργήσουν οι εξής τέσσερεις κατασκηνωτικές περίοδοι:
1η Περίοδος: 25 Ιουνίου - 5  Ιουλίου (Κορίτσια από την δευτέρα έως και την πέμπτη Δημοτικού).
2η Περίοδος: 5-13 Ιουλίου (Αγόρια από την δευτέρα έως και την πέμπτη Δημοτικού).
3η Περίοδος: 13 Ιουλίου-21 Ιουλίου (Αγόρια έκτης Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου)
4η Περίοδος: 21-1 Αυγούστου (Κορίτσια έκτης Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου)
Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για μία ακόμη χρονιά, παρά την οικονομική κρίση, τα παιδιά των πολυτέκνων και των τριτέκνων οικογενειών θα φιλοξενηθούν δωρεάν στις κατασκηνώσεις, ενώ τα τροφεία παραμένουν για μία ακόμη χρονιά στο συμβολικό ποσό των 30 Ευρώ. 
ΠΗΓΗ: amen.gr



Ιστολόγιο Γενικού Περιεχομένου

metaptotíka.blogspot.com. Από το Blogger.

ΦΙΛΙΚΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

ΜΕΝΟΥ