ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΚΟΜΕΙΑ

Σε επίσχεση εργασίας έχουν προχωρήσει οι γιατροί σε πολλά νοσηλευτικά ιδρύματα της Αττικής και της περιφέρειας, διαμαρτυρόμενοι για τη μη καταβολή των αποζημιώσεων για δεδουλευμένες εφημερίες από τον Δεκέμβριο του 2011, με αποτέλεσμα να εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά.
Σήμερα, Τετάρτη, οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας-Πειραιά προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο στάσης εργασίας που έχει προκηρύξει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), από τις 11 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου.
Επίσης, σήμερα συνεδριάζει και το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), προκειμένου να λάβει αποφάσεις για την πορεία των κινητοποιήσεων.
Στον χορό των κινητοποιήσεων συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, (ΠΟΕΔΗΝ), ζητώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων.
Στο πλαίσιο αυτό οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία προγραμματίζουν σήμερα τετράωρη ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τις 11 π.μ έως τις 3 μ.μ. στον πεζόδρομο της Κοραή και παράσταση διαμαρτυρίας, στις 11:30, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Στην περιφέρεια προγραμματίζονται αντίστοιχες δράσεις στις υγειονομικές περιφέρειες και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.
Την Πέμπτη 29 Μαρτίου έχουν αποφασίσει πεντάωρη πανελλαδική στάση εργασίας 10π.μ.-3μ.μ., συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλη στις 11:30 π.μ. και πορεία διαμαρτίας προς τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ (Λ. Κηφισίας).
Επίσχεση εργασίας
Επίσχεση εργασίας έχουν ξεκινήσει οι γιατροί των νοσοκομείων Κρατικό Νίκαιας, Τζάνειο, Ευαγγελισμός, Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, Αττικόν, Σωτηρία, ΚΑΤ, Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής-Δαφνί, Λοιμωδών, Ασκληπιείο Βούλας, Άγιοι Ανάργυροι, Αγία Όλγα, Σισμανόγλειο και αναμένεται να ακολουθήσουν οι γιατροί των νοσοκομείων Παίδων Αγία Σοφία, Γενικό Κρατικό Αθηνών, Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων και Παίδων Πεντέλης.
Επίσχεση εργασίας έχουν ξεκινήσει ειδικευόμενοι γιατροί και σε πολλά νοσοκομεία της περιφέρειας, όπως της Πάτρας, της Δράμας, της Κω, του Αιγίου, της Καλαμάτας, του Αγρινίου, της Βέροιας, της Έδεσσας, των Γιαννιτσών, των Ιωαννίνων, της Κέρκυρας, της Λάρισας, της Σπάρτης, της Ρόδου και των Χανίων.
«Τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, φαρμάκων, υλικών και χρηματοδότησης σε σημείο που κρίνεται επικίνδυνη η λειτουργία τους για τους ασθενείς» αναφέρει ανακοίνωση των γιατρών.
(Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)
 ΠΗΓΗ: in.gr

Ιστολόγιο Γενικού Περιεχομένου

metaptotíka.blogspot.com. Από το Blogger.

ΦΙΛΙΚΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

ΜΕΝΟΥ