Ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΔΡΟΜΟΣ


Ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΔΡΟΜΟΣ
Σύντομη παρουσίαση
Το βιβλίο «Ο Ορθόδοξος Δρόμος» του Επισκόπου Διοκλείας Καλλίστου Γουέαρ, είναι μια γενική έκθεση της διδασκαλίας, της λατρείας και της ζωής των ορθοδόξων χριστιανών, από τον συγγραφέα του κλασσικού πια βιβλίου «Η Ορθόδοξη Εκκλησία».

Ασχολείται με τις βασικές  ιδέες της θεολογίας: Θεός ακατάληπτος και όμως αποκεκαλυμμένος, τα προβλήματα  του κακού, η φύση της σωτηρίας, η σημασία της πίστεως, της προσευχής, του θανάτου και των μετά θάνατον.
Κι έτσι με αυτόν τον τρόπο, καλύπτει την ανάγκη για μια σύγχρονη ορθόδοξη κατήχηση. Παρ’ όλα αυτά το βιβλίο τούτο δεν είναι ένα απλό εγχειρίδιο, ούτε μία ξηρή αποθήκη πληροφοριών.
Μέσα από τούτο το βιβλίο ο Επίσκοπος Κάλλιστος δείχνει τη σημασία της ορθόδοξης διδασκαλίας για τη ζωή του κάθε χριστιανού. Δογματικά θέματα θεωρούνται όχι σαν αφηρημένες έννοιες ή προτάσεις για μια θεολογική διαμάχη, αλλά σαν μορφές ολόκληρης της ζωής.
Πλούσια κείμενα από θεολόγους και πνευματικούς συγγραφείς όλων των αιώνων συνοδεύουν την παρουσίαση των κειμένων του συγγραφέα, που αποκαλύπτουν την Ορθοδοξία, όχι σαν ένα σύστημα πίστεων, πράξεων και εθίμων, μα πράγματι σαν ένα Δρόμο.
Το βιβλίο περιέχει, μαζί με τον Πρόλογο και τον Επίλογο, ακόμη έξι κεφάλαια, τα οποία λίαν συντόμως θα αναρτηθούν στο Ιστολόγιό μας.

Ιστολόγιο Γενικού Περιεχομένου

metaptotíka.blogspot.com. Από το Blogger.

ΦΙΛΙΚΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

ΜΕΝΟΥ